Legyen ez a kezdőlapom

VAGY RAKD BE A KÖNYVJELZŐK KÖZÉ!

Nyilatkozat

Az olvasó köteles betartani a blog.hu által előírt szabályokat, valamint sem a blog, sem a szerkesztők nem vállalnak felelősséget az olvasók kommentjének tartalmáért. Amennyiben az adminok nem tartják megfelelőnek a hozzászólást, illetve az reklámot tartalmaz, azonnali törlésre kerül. A blog és annak szerkesztősége mereven elzárkózik minden nemű politikától illetve tiszteletben tartja a vallásokat. Amennyiben ilyen jellegű poszt van, volt vagy lesz a blogon, semmiképpen sem manipulatív céllal készül(t). Kelt: Budapest, 2012 Január 20.

Továbbá köszönet a...

Kattanj rá!

Hirdetnél? Hirdess nálunk! ontudjamar@freemail.hu Legyél a partnerünk! ontudjamar@freemail.hu

Lájkolj, Kövess!

Szelektálj! #1

2012.02.25. 14:50 | SteveV | Szólj hozzá!

Te mit tudsz a papír-, műanyag-, bádog-, olaj-, fa- vagy akár víz hulladékról? Közel sem annyit, amennyi elég lenne. Ugye milyen unalmas gyűjtögetni a dobozokat, hogy aztán elsétálj egy szelektív szemétgyűjtő szigethez, és kidobd? Na, de miért is tesszük ezt?
 

Papírhulladék

A papír története
A papír már kétezer éve színesíti a mindennapjainkat. Főként fából, növényi rostokból vagy bambuszból készül. A Kínaiak 500 évig őrizték a papírkészítés titkát, míg egy buddhista szerzetes megszökött az országból és elárulta a titkot.
 

Miből van a WC papír?
Kellemetlen, ha éppen kifogy otthon, ez a nélkülözhetetlen anyag. Na, de tudjuk-e, hogy újrahasznosított papírból készül? Így talán újra látjuk gyerekkori rajzainkat, iratainkat más formában...


Papírpohár
A Sydeny olimpián 10 000 pohár sör és 70 000 üveg kóla fogyott. A helyszínen biztosítva volt a szelektivitás, de arról nincs adat, hányan éltek ezzel a lehetőséggel.
 

Ön tudja már?
Tudta Ön, hogy a tojáskartont használhatja palántázásra is?


Kartondoboz helytelen kidobása
Nagy terjedelmű papírdobozt ne nagyon vigyünk hulladékgyűjtő szigetre, hisz majdnem biztos , hogy nem tudjuk hová tenni...
 



Műanyag hulladék

Szelektáljon a TESCO-val!
A Tesco fizet a visszavitt PET palackokért és alumínium dobozokért!


Műanyag zacskók
Az EU bizottság csökkentené a nylon zacskó használatát.

 

A hulladék útja
A kukás autóból hová kerül a tartalom? Mik a feltételei az újrahasznosításnak? Milyen folyamatokon megy végig a hulladék? Miért kell tisztán szelektálni? Miért préseljük össze a palackot? Miért vegyük le a kupakot? Laurus Alapítvány kisfilmje bemutatja a hulladékok kezelését együtt a jövőnkért projekt Környezetvédelmi filmsorozat keretén belül.

 

Róma
Róma betiltotta a műanyag zacskókat. A még forgalomban lévő zacskókat felhasználhatják, de csakis akkor, ha bebizonyítják,hogy a rendelet előtt vásárolták.

 

PET pulóver?
A PET Palackokból polár pulóvereket is készítenek.


Üveghulladék

Miért kell színük szerint szelektálni?
A Szörpös üveg tipikusan fehér üvegből készül. Esztétikailag a legalkalmasabb a szirup színének visszaadására. A üveg mint hulladék újra és újra felhasználható. Ehhez viszont fegyelmezett szelektív gyűjtésre van szükség.

 

Fém Hulladék

Alumínium doboz
Az 1855. évi párizsi világkiállításon mutatták be a világ első 1 kg tömegű alumíniumtömbjét. Az ezüstösen csillogó fémdarabot „agyagezüstnek” nevezték, mivel agyagszerű ércből sikerült előállítani. Az alumínium ára akkoriban még az aranyéval vetekedett, így eleinte ékszereket készítettek alumíniumból.

 

Önnek csak egy pillanat
Míg önnek csak 1-2 perc kidobni egy szelektív kukába, a természetnek 50 évébe telik lebontani.


Dobozprés
Miért válasszuk a dobozprést? Hatalmas az igény a nem visszaváltható alu dobozok használat utáni felszámolására a nagy terjedelmük miatt. Következetes deformációval komoly tárolási és szállítási költségeket takaríthatunk meg.


Ön tudja már?
Tudta Ön, hogy az alumínium dobozok és a fém konzervdobozok a legjobban és leghatékonyabban hasznosítható hulladékok?


 

Forrás: http://szelektiv.hu

Ha mindenki pénzért veszi fel a hirdetésed, de te az olcsóbb megoldást választanád, írj nekünk! ontudjamar@freemail.hu Legyél a partnerünk! ontudjamar@freemail.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ontudjamar.blog.hu/api/trackback/id/tr864202721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása