Legyen ez a kezdőlapom

VAGY RAKD BE A KÖNYVJELZŐK KÖZÉ!

Nyilatkozat

Az olvasó köteles betartani a blog.hu által előírt szabályokat, valamint sem a blog, sem a szerkesztők nem vállalnak felelősséget az olvasók kommentjének tartalmáért. Amennyiben az adminok nem tartják megfelelőnek a hozzászólást, illetve az reklámot tartalmaz, azonnali törlésre kerül. A blog és annak szerkesztősége mereven elzárkózik minden nemű politikától illetve tiszteletben tartja a vallásokat. Amennyiben ilyen jellegű poszt van, volt vagy lesz a blogon, semmiképpen sem manipulatív céllal készül(t). Kelt: Budapest, 2012 Január 20.

Továbbá köszönet a...

Kattanj rá!

Hirdetnél? Hirdess nálunk! ontudjamar@freemail.hu Legyél a partnerünk! ontudjamar@freemail.hu

Lájkolj, Kövess!

Tudtad, hogy... (Rajzfilm kiadás)

2012.06.30. 22:51 | SteveV | Szólj hozzá!

Béni (The Flinstones) igazi neve Bernard Rubble?
Mario (Super Mario) csiperke királyságban él?

Kisasszony (Pindúr pandúrok) igazi neve Sara Bellum?

Charles Montgomery Burns (The Simpsons) vagyona nettó 996 millió dollár, szeptember 15.-én született (év?), és a sorozat The Burns and the Bees részében új kosárlabda stadionja megnyitóján tévedésből egy fiktív magyar himnuszt énekelt az amerikai himnusz helyett az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből. Hogy felvilágosítsa tévedéséről, asszisztense címszavakban felsorolta a magyar történelmet a monarchia korától az Európai Unióig, amire büszkék lehetünk :D

Bryan (Family Guy), Marge (The simpsons), Bart (The Simpsons), Moe (The Simpsons), Arnold (Hej, Arnold!), Helga (Hej, Arnold!), Chuckie (Fecsegő tipegők), Ismeretlen törp (The smurfs) is balkezes?

Homer (The Simpsons) kontaklencsét hord, és az agyában egy kréta van, valamint a híres indulatszava a "D'oh" már szótárakba került?

Rák úr (Spongyabob Kockanadrág) igazi neve Eugene Harold Krabs (Rák H. Jenő)?

Scooby-Doo (Scooby-Doo, merre vagy?) híres felkiálátsaát, a doo be doo be doo-t Frank Sinatra rögzítette egyik száma végén.

A Verdákban nagyon sok utalás van más PIXAR filmekre, például

  • Az egyik autón olvasható 2319-es szám a 23-19-es kód, amit a Gyerekészlelő Ügynökség használ a Szörny Rt.-ben, amikor egy zokni kerül az egyik szörny szőrére.
  • Villám McQueen gumija Lightyear Buzzard, a Goodyear Eagle gumik paródiája, s egyben utalás Buzz Lightyearre a Toy Story – Játékháborúból.
  • King szponzora a Toy Story – Játékháborúban is szereplő Dinoco, ami maga is egy tréfa a Sunoco céggel, noha a logó jobban hasonlít a Sinclairére, amin egy dinoszaurusz látható.
  • A korai előzetesben szereplő autók oldalán a Toy Story – Játékháború és az Egy bogár élete logói láthatók, illetve a JLP (John Lasseter rendező) és a CDA (Child Detection Agency, vagyis Gyerekészlelő Ügynökség a Szörny Rt.-ből) feliratok.
  • A jelenetben, ahol Villám a traileréhez megy az első verseny után, a háttérben az egyik traileren az Apple Computer logója látható. Ugyanezt egy autón is láthatjuk, melynek száma a 84-es, utalva a Macintosh számítógép 1984-es bemutatkozására.
  • A madárkák a Madárkák a drótonból láthatóak és hallhatóak (épp csak egy pillanatra) egy vezetéken a „Life is a Highway”-jelenet vége felé.
  • A nyúlból lett antilop a Hoppszahoppból egy ábrán szintén észrevehető. Fillmore táblái között találunk „Fékezek a nyúlból lett antilopoknak” feliratút; vagy egy másik a „Mentsétek meg a 2D-s animációt” szöveget viseli.
  • Kipufogó-fürdő alapítója, Stanley, ugyanaz az autó, amit a Hoppszahopp című rövidfilmben láthatunk.
  • A végső versenynél a stadion bejáratánál észrevehető egy Pizza Planéta furgon a Toy Story – Játékháborúból.
  • Mikor Mack elhajt a kamionpihenő mellett, az egyik kamionon az „i, Inc.” felirat olvasható. Ez utalás A Hihetetlen családra (az „i” Mr. Irdatlan monogramja).
  • A második Szelep Kupán az egyik kabint flamingók és egy medence veszi körül, ami utal a Knick Knack című rövidfilmre.
  • A vonat száma, ami majdnem elcsapja Villám McQueent, A113-as, egy visszatérő rejtett tréfa az animációs filmekben, ami a CalArts tanulói által használt osztályterem száma. Ugyanez a betű-szám kombináció olvasható Matuka rendszámtábláján.
  • A végefőcím alatt újrajátszott jelenetek peregnek más Pixar-filmekből. Ezek a Játékautó-háború, a Szörny Autó Rt. és az Egy bogár élete címeket viselik.

Valamint a Némő nyomához felhasználták a Hoppszahoppban lévő, birkanyíró kezét (A fogorvos keze) és kistó halait.

Remélem tetszett

Ha mindenki pénzért veszi fel a hirdetésed, de te az olcsóbb megoldást választanád, írj nekünk! ontudjamar@freemail.hu Legyél a partnerünk! ontudjamar@freemail.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://ontudjamar.blog.hu/api/trackback/id/tr484621453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása