Legyen ez a kezdőlapom

VAGY RAKD BE A KÖNYVJELZŐK KÖZÉ!

Nyilatkozat

Az olvasó köteles betartani a blog.hu által előírt szabályokat, valamint sem a blog, sem a szerkesztők nem vállalnak felelősséget az olvasók kommentjének tartalmáért. Amennyiben az adminok nem tartják megfelelőnek a hozzászólást, illetve az reklámot tartalmaz, azonnali törlésre kerül. A blog és annak szerkesztősége mereven elzárkózik minden nemű politikától illetve tiszteletben tartja a vallásokat. Amennyiben ilyen jellegű poszt van, volt vagy lesz a blogon, semmiképpen sem manipulatív céllal készül(t). Kelt: Budapest, 2012 Január 20.

Továbbá köszönet a...

Kattanj rá!

Lájkolj, Kövess!

Amikor megáll az idő!

2012.06.30. 12:54 | SteveV | Szólj hozzá!

Anno a Discovery-n volt ez a műsor, Smash Lab-Amikor megáll az idő. De ma este éjfél tényleg megáll az idő.

Ugyanis az idei évben nemcsak szökőnap, hanem szökőmásodperc is van, ezért június 30-án éjfélkor egy másodpercre "megáll az idő" - egy másodperccel vissza kell állítani az órákat.

A másodpercet valamikor a bolygó teljes, 360 fokos fordulatának 86 400-ad részeként határozták meg. Azonban a Nap és a Hold óceánokra gyakorolt gravitációs hatása, az árapály okozta súrlódás miatt a Föld tengely körüli forgási sebessége fokozatosan csökken, ezért a pontos időmérés érdekében más módszert kerestek a szakemberek. Ilyen az atomóra, amelyben atomok rezgésszámát használják fel egy pontos frekvencia előállítására, és ezt kötik össze az időegység, a másodperc meghatározásával. A Föld forgási sebességére alapozott világidő mellett ezért megjelent a nemzetközi atomidő is. Ezzel a folytonos skálával pontosan lehet mérni az időt, mert független a Föld forgásától. A szökőmásodperceket 1972-ben vezették be, és a mostani lesz a 25. alkalom, amikor szökőmásodpercet kell hozzáadni a koordinált világidőhöz - legutóbb 2008 utolsó pillanatában, előtte pedig 2005 szilveszterén került erre sor. Egyes szakértők már kezdeményezték a szökőmásodpercek kiiktatását, azonban a Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) Genfben tartott januári közgyűlése nem döntött eltörlésükről, a kérdést munkacsoportban tárgyalják tovább.

forrás:Hir24

A bejegyzés trackback címe:

https://ontudjamar.blog.hu/api/trackback/id/tr214620634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása