Hirdetnél? Hirdess nálunk! ontudjamar@freemail.hu Legyél a partnerünk! ontudjamar@freemail.hu

Legyen ez a kezdőlapom

VAGY RAKD BE A KÖNYVJELZŐK KÖZÉ!

Nyilatkozat

Az olvasó köteles betartani a blog.hu által előírt szabályokat, valamint sem a blog, sem a szerkesztők nem vállalnak felelősséget az olvasók kommentjének tartalmáért. Amennyiben az adminok nem tartják megfelelőnek a hozzászólást, illetve az reklámot tartalmaz, azonnali törlésre kerül. A blog és annak szerkesztősége mereven elzárkózik minden nemű politikától illetve tiszteletben tartja a vallásokat. Amennyiben ilyen jellegű poszt van, volt vagy lesz a blogon, semmiképpen sem manipulatív céllal készül(t). Kelt: Budapest, 2012 Január 20.

Továbbá köszönet a...

Kattanj rá!

Lájkolj, Kövess!

Skype-ért 15 év

2012.06.16. 12:43 | SteveV | Szólj hozzá!

Mint látjátok, sok időm nincs blogolni, de amikor lehet, megteszem. pl most. Na, de nézzük csak. Itthon az emberölés alapesete, Etiópiában már az online telefonálás is akár másfél évtized szabadságvesztéssel büntethető. Az Al Jazeera jelentése szerint a vonatkozó jogszabály nem diszkriminál, a Skype mellett minden más VoIP-alkalmazás is érintett (mint például a Google Talk), de a tilalom kiterjed a közösségi oldalakra is, melyeken az etiópok immáron nem továbbíthatnak audio- és videotartalmakat. A hatóságok elmondása szerint a különösen erős büntetőjogi tilalomra nemzetbiztonsági megfontolásból, és az állam telekommunikációs monopóliumának védelme miatt van szükség - az országban ugyanis egyetlen internetszolgáltató létezik, az állami. A Riporterek Határok Nélkül szerint az Ethio Telecom a biztonság kedvéért letiltotta a TOR hálózatot is, melyen a felhasználók amúgy titkosan tudtak volna kommunikálni. S bár a kiszabható börtönbüntetés mértéke valószínűleg a legtöbb felhasználót hamar leszoktatta az említett tevékenységekről, szerintünk a jogi szabályozás némileg feleslegesnek tűnik, hiszen az afrikai országok közül Etiópia rendelkezik az egyik legalacsonyabb internetpenetrációval - 84 milliós lakosságából a netezők nincsenek egymillióan -, ráadásul az átlagos sebesség nem haladja meg a másodpercenkénti 80 kilobyte-ot.

Forrás:Hir24

A bejegyzés trackback címe:

https://ontudjamar.blog.hu/api/trackback/id/tr624591981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása