Hirdetnél? Hirdess nálunk! ontudjamar@freemail.hu Legyél a partnerünk! ontudjamar@freemail.hu

Legyen ez a kezdőlapom

VAGY RAKD BE A KÖNYVJELZŐK KÖZÉ!

Nyilatkozat

Az olvasó köteles betartani a blog.hu által előírt szabályokat, valamint sem a blog, sem a szerkesztők nem vállalnak felelősséget az olvasók kommentjének tartalmáért. Amennyiben az adminok nem tartják megfelelőnek a hozzászólást, illetve az reklámot tartalmaz, azonnali törlésre kerül. A blog és annak szerkesztősége mereven elzárkózik minden nemű politikától illetve tiszteletben tartja a vallásokat. Amennyiben ilyen jellegű poszt van, volt vagy lesz a blogon, semmiképpen sem manipulatív céllal készül(t). Kelt: Budapest, 2012 Január 20.

Továbbá köszönet a...

Kattanj rá!

Hirdetnél? Hirdess nálunk! ontudjamar@freemail.hu Legyél a partnerünk! ontudjamar@freemail.hu

Lájkolj, Kövess!

A Walesi nyelvtörő

2013.10.13. 17:05 | SteveV | Szólj hozzá!

Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch. Ugye te sem használod ezt a szót mindennap? Vannak akik igen. Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch jelenleg a leghosszabb nevű település. Persze ennek az észak-walesi településnek a lakói sem mondják ki mindig, hanem sokszor a Llanfairpwll vagy a Llanfair nevet használják, mint rövidítést. Magyar ábécé szerint 58, míg a walesi szerint 51 betűből áll a település neve. Egyébként a jelentése „A vörös barlangi St. Tysilio melletti sebes örvény közelében levő fehér mogyorófák völgyében fekvő Szűz Mária templom”, eredeti nyelven pedig The church of St. Mary in the hollow of white hazel trees near the rapid whirlpool by St. Tysilio's of the red cave.
Ha esetleg Walesben járnátok, ne hagyjátok ki az állomást, mert ott ki van írva a település teljes neve, és a turisták előszeretettel látogatják.

ÉRDEKESSÉG!

Egyébként anno létrehoztak egy Gorsafawddacha’idraigodanheddogleddollônpenrhynareurdraethceredigion
nevű állomást is, hogy lekörözzék az addigi csúcstartót, tehát Llanfair- t, mint a leghosszabb nevű állomást. 2007-ben kapta vissza a Golf Halt nevet.

[Like us on Facebook]

A bejegyzés trackback címe:

https://ontudjamar.blog.hu/api/trackback/id/tr585552504

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása