Hirdetnél? Hirdess nálunk! ontudjamar@freemail.hu Legyél a partnerünk! ontudjamar@freemail.hu

Legyen ez a kezdőlapom

VAGY RAKD BE A KÖNYVJELZŐK KÖZÉ!

Nyilatkozat

Az olvasó köteles betartani a blog.hu által előírt szabályokat, valamint sem a blog, sem a szerkesztők nem vállalnak felelősséget az olvasók kommentjének tartalmáért. Amennyiben az adminok nem tartják megfelelőnek a hozzászólást, illetve az reklámot tartalmaz, azonnali törlésre kerül. A blog és annak szerkesztősége mereven elzárkózik minden nemű politikától illetve tiszteletben tartja a vallásokat. Amennyiben ilyen jellegű poszt van, volt vagy lesz a blogon, semmiképpen sem manipulatív céllal készül(t). Kelt: Budapest, 2012 Január 20.

Továbbá köszönet a...

Kattanj rá!

Lájkolj, Kövess!

Glaucus Atlanticus

2013.10.05. 13:43 | SteveV | Szólj hozzá!

00849_580_360.jpg_524x360

A fenti képen lévő kis élőlény akár egy videójáték vagy animásciós film szereplője is lehetne, de nem az. Ez a kis állat a kék glaucus és a tengeri fecske (latinul Glaucus Atlanticus) névre hallgat. Kis tengeri csigaként megtalálható a világ óceánjaiban, mégpedig partközelben is, így akár ti is megpillanthatjátok, mikor fejjel lefelé lebeg a víz felszínén, úgyanis ezt csinálja legtöbbször. Miért? Mert a gyomrában lévő gázzal teli tömlő segítségével képes a csiga a víz felszínen lebegni. A tartó elhelyezkedése miatt lebeg fejjel lefelé.
Megtévesztő a szépsége, mert előszeretettel vadázsik a portugál gályára, a Vellára, és a lila csigára. Időnként saját fajtársuk is áldozatukká válik. Nyelvénél fűrészes fogak helyezkednek el. MInt messzi rokona az éti csiga, ez a faj is "hermafrodita" azaz, párzáskor mindkét állat megtermékenyül.

Szóval ha legközelebb tengerparton jártok, előfordulhat, hogy összefuttok vele.

 

[Like us on Facebook]

A bejegyzés trackback címe:

https://ontudjamar.blog.hu/api/trackback/id/tr995469344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása